Ekoskolan

I små skolor växer stora människor

Ibland är det mycket bättre än det ser ut…

I höst börjar det två fantastiska lärare på vår skola. En lärare till F – 1 och en till 2.an. (Tre-fyran är inte klar än dock, så är det någon som känner en bra F– 6 lärare, gärna med NO kompetens så hör av dej! I övrigt så kommer bästa Lini tillbaka efter sin mammaledighet, med ansvar för mellanstadiet. Vår underbara bildlärare ska få göra en skaparverkstad i slöjdboden och där kombinera slöjd och bild. Har sett det på andra skolor och det verkar toppen. Musiken fortgår som vanligt. Från och med höstterminen får vi en ny rektor som jag och fler från skolan träffat personligen och hon verkar verkligen toppen. Så jag ser verkligen fram mot ett superbra nytt läsår. Hälsningar Janne

Lediga platser

Nu finns plats i förskoleklass och mellanstadiet till HT20 (maj 2020).

Välkommen med ansökan nedan.

Småskaligt, jordnära, digitalt

Västra Ekoskolan ligger i ett skogsbryn strax utanför Tungelsta, Haninge och har en unik miljö för naturnära undervisning från förskoleklass till och med årskurs 6. Här är årskurserna mindre, studiemiljön trygg och det digitala balanseras med utevistelse. Hälsa och rörelse är ett stående tema och den prisbelönta maten är i största mån ekologisk.

Skolan drivs av föräldrar, men finansieras med offentliga medel. Som förälder har man möjlighet att engagera sig i skolans utveckling och underhåll, så att ens barn får fina skoldagar. På skolan går barn från både Haninge och Nynäshamns kommuner.

Därför valde vi västra Ekoskolan

"Gemytlig bullerbyskola. Känns varm och med omsorg om barn och varandra. Svårigheter uppmärksammas i högre grad och tas tag i".

"En liten skola där det är större chans att alla elever syns – och dessutom med hälsa och miljö som fokus".

"Möjligheten att påverka som förälder, skolans miljöprofil, kvaliteten i undervisningen och den goda maten".

"Mindre antal barn i klassen, lantligt".

Citat från fyra föräldrar med barn på Västra Ekoskolan.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

blogg

Husfar Janne bloggar om livet på skolan. Inom kort kommer även elever och andra lärare blogga. Läs deras fina inlägg här.