Jobb

Lärare F-6

Västra Ekoskolan är en föräldrastyrd F-6-skola på Södertörn med inriktning på hälsa, rörelse och miljö. Utepedagogik ingår som en röd tråd i vår verksamhet. Vi är stolta över att ha fått Håll Sverige Rents certifiering Grön Flagg i flera år.

Våra elever kommer från ett stort upptagningsområde från flera kommuner eftersom vår inriktning är unik. Västra Ekoskolan är en av de minsta skolorna i Stockholms län. Den är belägen utanför Tungelsta, med fina förutsättningar för naturnära pedagogik med skog, odlingar, växthus och kompost för ett aktivt kretsloppsarbete. Skolan har cirka 80 elever och drygt tio hel-/deltidsanställd personal. Skolan har flera åldersintegrerade klasser och till läsåret 20/21 kommer organisationen bestå av klasserna F-1, 2, 3-4 och 5-6.

Denna friskola finansieras av offentliga medel och styrs av en ideell, icke-vinstdrivande föräldraförening vars styrelse också är skolans huvudman. Alla pengar återinvesteras i skolans verksamhet. Skolan har en egen, prisbelönt kock som i möjligaste mån använder ekologiska råvaror. En tydlig IT-strategi genomsyrar också verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare åk 1-7 alt F-6, gärna med behörighet i samtliga ämnen. Ma/no särskilt önskvärt.

Du kommer att vara lärare för en av våra F-6 klasser och bedriva undervisning utifrån skolans styrdokument. Ditt arbetssätt präglas av elevinflytande och flexibilitet som en naturlig del. Du är en god ledare i klassrummet där du med tydlig kommunikation förklarar förväntningar på mål och resultat. Du har egenskaper som innefattar både struktur och kreativitet. Du är en flexibel och lösningsinriktad person som vill vara med och utveckla skolan. Självklart delar du skolans eko- och hälsoprofil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att bygga goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Vi erbjuder:

Ett självständigt arbete tillsammans med kollegor på skolan och fritids. Det finns stora möjligheter att vara delaktig och utveckla skolan, tillsammans med övrig personal och rektor.

Erfarenhet

Erfarenhet av undervisning i åldersgruppen krävs.

Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt samt lärarlegitimation.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Det finns ett digitalt undervisningsstöd (Google Classroom, SchoolSoft). Pedagogerna använder eller utbildar sig idag i samarbetsbaserad problemlösning (CPS). Som anställd får du friskvårdsbidrag. Vi tillämpar kollektivavtal i enlighet med Almegas Friskoleavtal.

Välkommen med din ansökan i formuläret nedan, alternativt genom att maila rektor Ann Hedencrona rektor@ekoskolan.se senast 20 maj 2020. Intervjuer sker kontinuerligt.

Tillträde augusti 2020.

Välkommen att kontakta Tf Rektor Ann Hedencrona om du vill veta mer om tjänsten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Spontanansökan

Är du intresserad av att jobba här?

Vi är alltid intresserade av att höra vad det finns för spännande personer som kan vilja jobba hos oss, även om vi kanske inte har någon ledig tjänst just i dag. Fyll i enkäten och berätta om dig, man vet aldrig vart det kan leda.